CoachHub is verheugd te kunnen bekendmaken dat Peter Holmark de CoachHub Advisory Board is komen versterken. Deze adviesraad bestaat uit gerenommeerde experts in HR en digitale transformatie, die innovatieve adviezen en dynamische perspectieven inbrengen vanuit de HR-wereld en het digitale veld. We spraken met Peter om meer te weten te komen over zijn achtergrond en waarom hij besloot toe te treden tot het CoachHub-team.

 

Peter, kun je onze lezers iets vertellen over jezelf en je achtergrond?

Ik kom oorspronkelijk uit Denemarken, waar ik ben opgegroeid en mijn BSc en MSc in enterprisesystemen heb gehaald. Ik ben nogal nieuwsgierig aangelegd, dus ik vond het erg interessant om onder de motorkap te kijken hoe bedrijven functioneren.

Aan het begin van mijn loopbaan deed ik projectmanagement voor grote infrastructuurprojecten. Ik leerde al vroeg dat het succes van een project niet alleen een kwestie van techniek is, maar dat tijdige en succesvolle afronding binnen het budget er vooral van afhangt hoe je met mensen samenwerkt en hoe goed je luistert naar alle ideeën die worden geopperd. Later ging ik internationaal als consultant werken om advies te geven en uitdagingen op te lossen wanneer grote contracten dreigden vast te lopen. Ook daarbij merkte ik dat de mens en de communicatie er vaak méér toe doen dan juridische bepalingen in de contracten.

Ik nam de opgedane kennis mee in mijn werk als manager van grote dienstverlenende organisaties. Deze ervaring hielp me om de activiteiten uit te breiden naar heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika, waarbij ik ook een paar pittige turnaround-projecten in Oost-Europa heb geleid. Ik begon het steeds leuker te vinden om in andere landen te wonen en de culturele dimensie mee te nemen in mijn manier van werken, of ik nu in Oostenrijk, België, Duitsland of Oekraïne woonde.

Maar op een gegeven moment was ik helemaal klaar met de HR-support die ik kreeg om het bedrijf te leiden. Ik vond dat ik het zelf beter kon en zette mijn frustratie om in actie. Ik ging aan de slag als HR-businesspartner. Dat liep goed, dus ik ging verder in de ingeslagen richting en vervulde meerdere functies als HR-businesspartner, HR-directeur en op het vlak van talent-, leiderschaps- en organisatieontwikkeling, zowel op regionaal niveau als wereldwijd.

Voortbouwend op het menselijke aspect van succes en mijn natuurlijke neiging tot een coachende manier van leidinggeven heb ik ook een bedrijf opgericht dat zich bezighoudt met coaching, consulting en mentoring. Ik heb mijn diverse coachingopleidingen aangevuld met een ICF-accreditatie. In 2020 heb ik mijn bedrijf verder opgeschaald en het is nu een fulltime bezigheid.

 

Waar ligt je expertise?

Het komt erop neer dat ik winnende prestaties voor mensen wil orkestreren om bedrijven tot een succes te maken. Ik begrijp bedrijven en ik begrijp ook de mens in het bedrijf. Wanneer ik op dat snijvlak opereer, merk ik dat ik echt waarde kan toevoegen. Omdat ik veel internationale ervaring heb, kan ik echt iets betekenen voor bedrijven die kampen met uitdagingen waarin cultuur een belangrijke rol speelt. Ik heb praktische coaching- en werkervaring in uiteenlopende sectoren zoals de bouw, telecom, media, infrastructuur, consumentenartikelen en energie.

 

Waarom ben je zo enthousiast over coaching? Vooral in je eigen vakgebied en voor bepaalde toepassingen?

Mijn uitgangspunt is dat mensen ‘heel’ zijn en de meeste uitdagingen zelf kunnen oplossen. In mijn coaching zie ik hoe de leiders met wie ik werk niet alleen hun uitdagingen grotendeels zelf kunnen oplossen, maar ook een hoger denkniveau kunnen bereiken wanneer ze nieuwe perspectieven inbouwen, klankbordprocessen toepassen en hun denkwijze kritisch tegen het licht durven te houden. Hierdoor kunnen ze nog grotere uitdagingen oplossen en nog meer impact hebben op de bedrijven die ze leiden.

 

Waarom ben je toegetreden tot de adviesraad van CoachHub?

Ik ben heel enthousiast over de missie van CoachHub om coaching te democratiseren. Leiders kunnen op twee manieren profijt hebben van coaching: doordat ze zelf worden gecoacht bij het oplossen van grote uitdagingen in hun bedrijf, of doordat ze zelf een coachende leiderschapsstijl hanteren om hun teams zelfredzamer te maken en te laten groeien. Met zijn oplossingen verkeert CoachHub in een unieke positie om hierbij te helpen. Het team verricht fantastisch werk door met bestaande en nieuwe klanten aan hun missie te werken en ik wil graag mijn steentje bijdragen door nieuwe perspectieven in te brengen en mijn ervaringen te delen. Ik hoop dat ik wat waarde kan toevoegen om ons bedrijf op een duurzame manier verder te laten groeien.

 

Waarom ben je enthousiast over deze samenwerking?

Het spreekt me aan dat de missie van CoachHub zo mooi tot leven komt in de oplossingen die we aanbieden en in de samenstelling van het team. De klant staat echt altijd voorop en dat is precies de mentaliteit die je moet hebben: ons succes is het succes van de klant. Ik denk dat we ons bedrijf met deze opzet heel goed kunnen opschalen. En als we klanten in hun transformatietraject kunnen ontmoeten en met de CoachHub-oplossingen kunnen ondersteunen, zullen ze zeker succesvol zijn.